Uprava Rudara želi zadržati Čapljića

Novi trener preporodio prijedorskog premijerligaša

Uprava Rudara želi zadržati Čapljića

Midhat Šljivak

U upravi Rudar Prijedora su zadovoljni radom i rezultatima koje je sa ovom ekipom ostvario trener Vlado Čapljić.

Nekadašnji igrač Željezničara je za samo mjesec dana preporodio ovu ekipu koja je sve bliže cilju, opstanku u Premijer ligi. Zbog toga će već ovih dana početi razgovori sa Čapljićm o produženju saradnje. Trener i klub su potpisali ugovor do juna mjeseca uz opciju da se isti može produžiti.

"Ne razmišljam sad o tome, već želim da što prije i teoretski obezbjedimo  opstanak, za dogovore ima vremena. Sjest ćemo i razgovarati", kazao je Čapljić.

Čapljić je Rudar vodio u četiri utakmice i zabilježio je dvije pobjede, jedan nerješen rezultat i jedan poraz i to na svom debiju u Trebinju protiv Leotara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.