Uprava Slobode ogradila se od navijača
Dio navijača pravi štetu klubu, tvrde u FK Sloboda

O incidentima poslije utakmice u Zenici

Uprava Slobode ogradila se od navijača

Nakon nemilih događaja prošle subote koje je izazvala jedna grupa navijača FK Slobode vraćajući se iz Zenice sa prvenstvene utakmice 19. kola Premijer lige BiH, a koju je njihov tim izgubio od Čelika (0:3), saopštenjem za javnost oglasio se danas Upravni odbor i menadžment FK Sloboda.

Čelnici tuzlanskog premijerligaša tim povodom u saopštenju napisali su:

„Upravni odbor i menadžment FK Sloboda, od svog imenovanja je kao vrlo bitnu smjernicu u svom djelovanju isticao rad sa navijačima, te u skaldu sa tim inicirao njihovo organizovanje u Udruženje građana, te održao na desetine sastanaka sa njihovim predstavnicima. Međutim i pored naše dobre volje i truda, malo toga se promijenilo u odnosu navijača prema klubu, i sredini u kojoj žive. Posljednji primjer je samo jedan u nizu, nakon kojeg najviše trpi FK Sloboda, Tuzla i iskreni navijači ovog kluba za koje se htjeli to oni ili ne, veže svaki incident neodgovornih pojedinaca obučenih u klupske boje“.

U Slobodi navode i kako se klub nikada neće i ne smije odreći svojih navijača, koji su jedan od najčvršćih stubova Slobode, ali i da će u narednom periodu sigurno preispitati odnose sa svakom grupom koja djeluje u suprotnosti sa zakonom ove države.

„Ne ulazeći u detalje koje su iznijeli predstanici navijača, te pripadnika MUP-a ZDK-a, ograđujemo se od svega što je nekoliko neogovornih pojedinaca uradilo, te oštro osuđujemo svako devijantno ponašanje onih koji se kriju iza imena Slobode i njenih navijača. Također, još jednom apelujemo na predstavnike UG „Fukare Fan Club“ da iz svog članstva isključe sve one članove koji krše Zakon, a mi se obavezujemo da ćemo u narednom periodu u skladu sa našim mogućnostima, te u saradnji sa MUP-om TK-a, poduzeti određene mjere kako bi barem na utakmicama u našoj organizaciji zabranili ulaz spomenutim licima“, piše u saopštenju za javnost UO FK Sloboda.

Sloboda je zbog izgreda navijača u protekloj polusezoni NS/FS BiH platila kazne u iznosu od 6.500 KM, te 5.000 KM kao dio obeštećena Amiru Ibriću kojeg je nekolicina navijača brutalno pretukla u septembru 2007. godine.

„Ti podatci najbolje govore koliko su, pored opšte štete, neogovorni pojedinci i finansijski koštali FK Sloboda. Krajnje je vrijeme da se i klub i navijači, takvih rješe za sva vremena, te uz one dostojne devedesetogodišnje tradicije Slobode, zajednički nastave put ka plasmanu u evropske kupove, što bi upotpunilo ovaj veliki jubilej“, naglasili su iz Slobode.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.