Urugvaj ide na Olimpijadu 2012. godine
Urugvaj je igrao najbolje u finalnoj fazi

Copa America U20

Urugvaj ide na Olimpijadu 2012. godine

M. Maksimović

Turnir Copa Americe za igrače do dvadeset godina je stigao do samog kraja. Ostalo je još jedno kolo da se odigra, odnosno tri utakmice nakon kojih ćemo tačno znati imena putnika na SP u Kolumbiju. Tamo će uz domaćina Kolumbiju igrati Urugvaj, Brazil, Argentina dok se za četvrto mjesto bore Ekvador i Čile.

Pobjedom protiv Argentine 1:0, Urugvaj se plasirao na Olimpijadu 2012. godine, prvi put nakon 84. godine. U duelu sa Argentinom gol za veliku pobjedu je zabio Matías Vecino Falero u 64. minuti.

Urugvaj je u prvom krugu takmičenja upisao dva poraza i nekako se pored domaćina provukao u finalnu fazu gdje je u četiri kola ostvario tri pobjede uz jedan remi.

U posljednjem kolu Urugvaj igra protiv Brazila i sa jednim osvojenim bodom može doći do titule prvaka, pete u istoriji. Brazil je u četvrtom kolu minimalno porazio Ekvador golom Casemira.

Brazil za naslov mora pobjediti Urugvaj, za plasman na Olimpijadu će biti dovoljan i remi.Argentina će po svemu sudeći ostati bez Igara u Londonu.

Copa America U20 finalna faza:
Urugvaj - Argentina 1:0
Brazil - Ekvador 1:0
Čile - Kolumbija 3:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.