Urugvaj na penale bolji od Holandije

Prijateljski susret u Montevideu

Urugvaj na penale bolji od Holandije

E. Škorić

Na Centenario stadionu u Montevideu prijateljski susret odigrale su selekcije Urugvaja i Holandije.

Poslije regularnih 90 minuta nije bilo pobjednika, meč je završen rezultatom 1:1. Liverpoolov napadač Luis Suarez doveo je domaću reprezentaciju u prednost u 82. minuti, ali je Dirk Kuyt, također nogometaš Liverpoola, u samom finišu glavom pogodio za 1:1.

Urugvaj je imao velku priliku u 24. minuti, kada je Edinson Cavani, iz pozicija koje u Napoliju ne propušta, glavom pucao u gostujućeg golmana Tonija Krula. Iako je riječ o prijateljskom ogledu, pristupilo se izvođenju penala, gdje su na kraju više sreće imali domaći.

Podsjetimo da je Holandija prije nekoliko dana odigrala prijateljski susret i sa Brazilom, no ni tada nije bilo pobjednika (0:0).

Urugvaj - Holandija 1:1 (Suarez 82/ Kuyt 90)

URUGVAJ: Muslera, Pereira, Lugano, Godin, Caceres - Perez, Rios, A. Pereira - Forlan, Suarez, Cavani.

HOLANDIJA: Krul - Boulahrouz, Heitinga, Mathijsen, Pieters - Strootman, De Jong, Kuyt, Van Persie, Afellay, Huntelaar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.