Urugvaj za sada najbolji
Paragvaj brani naslov

Mlade zvijezde Južne Amerike na jednom mjestu

Urugvaj za sada najbolji

M. Maksimović

Nakon prošlogodišnjeg izdanja Cope, Venezuela je ove godine ugostila najbolje reprezentacije Južne Amerike do 20 godine. Deset reprezentacija je podjeljeno u dvije grupe.

U grupi A su Argentina, Kolumbija, Ekvador, Peru i domaćin Venezuela, dok su u grupi B raspoređene selekcije Brazila, Bolivije, Čilea,  Urugvaja i Paragvaja.

Za sada u grupi A po pet bodova imaju Venezuela, Argentina, Kolubija i Ekvador, a plasmanu ovoj grupi odlučuju sutrašnji dueli Argentine i Ekvadora odnosno Venezuele i Kolumbije. Najlošija reprezentacija ove grupe, Peru je slobodna. U grupi Urugvaj je u tri utakmice ostvario tri pobjede. Brazil ima dva boda manje ali je također bez poraza, dok je Paragvaj za sada na samo četiri boda. Čile je sakupio tri, a bez bodova je Bolivija.

U posljednjem kolu igraju Paragvaj i Čile i na kraju Urugvaj i Paragvaj. Ove utakmice su na rasporedu u četvrtak. Sinoć je Brazil golovima Dentinha u 10. minuti i Maylsona u 77. savladao Čile 2:0 dok je Paragvaj deklasirao Boliviju 5:1. Trostruki strijelac je bio napadač Libertada Robin Ramirez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.