Urugvaj želi igrati protiv BiH
Nakon Slovenije mogući protivnik Urugvaj

U februaru 2009. godine

Urugvaj želi igrati protiv BiH

Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine blizu je realizacije dogovora da u februaru 2009. godine odigra prijateljsku utakmicu sa atraktivnim i jakim protivnikom.

„Imamo ponudu Urugvaja. Volio bi da u BiH igramo sa njima, jer oni imaju respektabilan tim i sigurno je da bi ih ugostiti pred punim tribinama. Međutim, u drugom mjesecu zbog vremena, mogućeg snijega, rizično je organizirati utakmicu kod nas“, istakao je Miroslav Ćiro Blažević, selektor fudbalske A reprezentacije BiH danas za SportSport.ba.

Kao rezervnu opciju, pomenuo je:

„Na teškim terenima u to vrijeme u BiH mogao bi nam se povrijediti neko do igrača, a to bi bilo fatalno pred susrete kvalifikacija sa Belgijom. Ukoliko se dogovorimo sa Urugvajcima, mogli bi igrati negdje u zapadnoj Europi, ali samo tamo gdje bi imali veliku podršku naših navijača“.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.