Uščuplić: Bitnija utakmica od duela sa Borussijom

Trener Sarajeva pred duel sa Veležom

Uščuplić: Bitnija utakmica od duela sa Borussijom

Nakon maksimalnih šest bodova u prva dva kola BH Telecom Premijer lige fudbaleri Sarajeva će u 3. kolu domaćeg fudbalskog šampionata na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović – Hase" će ugostiti ekipu Veleža.

Klubovi koji su stari rivali iz nekadašnje Prve lige Jugoslavije u posljednje vrijeme su na Koševu znali odigrati zanimljive partije, a nakon odlične predstave i ubjedljive pobjede na gostovanju kod Borca, ekipa Sarajeva je favorit. Ipak, šef stručnog štaba bordo tima Dženana Uščuplić očekuje maksimalan  angažman od svojih igrača.

"Sarajevo i Velež su stari sportstki prijatelji i rivali iz bivše Jugoslavije i poslije. Sigurno je  to ekipa koja ima kvalitet. Doći će da naprave kvalitetan rezultat. I sigurno imaju nekoliko kvalitetnih igrača", rekao je Uščuplić, te dodao:

"Mi smo maksimalno skoncentrisani na ovu utakmic, uopšte ne razmišljamo o utakmici u četvrtak.  Nadam se kvalitetnoj predstavi kojom ćemo naplatiti bodove iz Banja Luke".

Širok roster je svakako prednost kluba iz Titove 38b, a ova činjenica svakako veseli šef struke.

"Sigurno da mi imamo dovoljan broj kvalitetnih igrača. Imamo još dva treninga i u ova dva treninga odlučiti ćemo se oko sastava. Ovo nam je bitnija utakmica nego duel sa Borussijom. Želimo da još više  podignemo atmosferu, kvalitetnu igru i da spremno dočekamo Borussiju, u jednom finom raspoloženju", istakao je Uščuplić.

Povratkom Ognjena Todorića nakon povrede nožnog prsta konkurencija u napadu Sarajeva se dodatno zaoštrila.

"Ja sam rekao svoje mišljenje o Todoroviću. To je igrač na kojeg maksimalno računam. Treba mi takav igrač. Dobio je šansu u Banja Luci i iskoristio je na pravi način", rekao je šef stručnog štaba Sarajeva.

Kada je riječ o igračima Veleža koji bi mogli biti najveća prijetnja za Sarajevo, Uščuplić kaže:

"Hebibović i Vladavić su njihovi glavni aduti. Iako imam nekih informacija da Vladavić možda neće igrati, ja bih iskreno volio da igra".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Uščuplić je na kraju istakao da se nada dobroj posjeti na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović – Hase".

Utakmica između Sarajeva i Veleža igra se u subotu sa početkom u 20:15.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije