Pred veliki derbi

Uščuplić: Drago mi je da ova utakmica odlučuje šampiona

Sarajevo je upisalo važnu pobjedu na gostovanju kod Radnika u Ugljeviku. Ipak, u ovom meču Bordo tim je ostao bez Ahmada Kallasija koji je pored trećeg žutog kartona zaradio i nezgodnu povredu, pa će 105. gradski derbi propustiti iz dva razloga.

"Obzirom da Sarajevo ima 23 igrača, mi nismo mnogo potencirali priču oko izostanaka naše dvojice juniorskih reprezentativaca", kazao je trener aktuelnog lidera u domaćem fudbalskom šampionatu.

"Jučerašnjim danom riješili smo sve nedoumice i nadam se da će Mario Barić biti spreman za ovaj susret, a što se tiče Berberovića nadam se da će ga doktori osposobiit za sutrašnji meč", dodao je strateg Sarajeva.

"Drago mi je da ova utakmica vjerovatno odlučuje šampiona. Vjerujem da su igrači oba tima svjesni šta nosi ova utakmica. Ne slažem se da je pritisak veći na nama, ekipa nema apsolutno pritiska", kazao je Uščuplić, te se osvrnuo na poziciju koju bi mogao igrati Cimirot.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Zadnjih 20 minuta u Ugljeviku je odigrao na desnom beku, ali o tome ne razmišljam, obzirom da nam je potrebniji u sredini terena", rekao je na kraju Uščuplić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.