Sarajevo protiv Širokog u nedjelju

Uščuplić: Mi smo Sarajevo, ne branimo se

T. Hebib

Trener Sarajeva Dženan Uščuplić najavio je utakmicu trećeg kola Premijer lige protiv Širokog.

Nakon poraza na Piroti, bordo tim će na Koševu u nedjelju ugostiti Široki Brijeg, što je ujedno derbi ovog kola.

"Široki je izuzetno kvalitetna ekipa i nadam se da ćemo i mi postaviti maksimalno skoncentrisano i ozbiljno, za razliku od utakmice u Travniku. Nadam se da će biti kvalitetna utakmica. Dobro je što dolazi ekipa iz gornjeg dijela tabele", rekao je Uščuplić, dodavši:

"Široki je, kao i mi, mijenjao igrački kadar, doveli su nekoliko kvalitetnih igrača. Ovo je početak sezone, Široki je našao neki mir jer su slavili u dvije prve utakmice. Mislim da su oni jača ekipa nego prošla godine".

Cimirot?

"Jutros je trenirao, bit će u konkurenciji za utakmicu".

"Ikande je kvalitetan igrač i protiv Travnika je odigrao korektno. Ostala su dva dana do utakmice, vidjet ćemo da li će biti u početnoj postavi, ali dobro će nam doći u ostvarenju naših ciljeva".

O Ikandeu i porazu na Piroti

"Bili smo kvalitetniji od Travnika, ali to je naša Premijer liga. Kontrolisali smo utakmicu do gola. Momci su ispoštovali sve što sam od njih tražio, mada se njima prigovara da nisu imali ozbiljnosti, a po meni jesu. Napadali smo 90 minuta, iznenadila nas je jedna kontra".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sarajevo ima jednu historiju, gdje nema pravo da se brani. Mi smo FK Sarajevo i mi se ne možemo drugačije postaviti nego napadački. Drago mi je što nam dolazi ekipa koja želi da se nadigrava", istakao je Uščuplić.

O Stojčevu? "On ima ponudu, ali s nama je, u nedjelju će biti u kombinacijama", dodao je na kraju trener bordo tima.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti