Šef struke Sarajeva nakon remija u Zenici

Uščuplić: Niko nije demantovao da odlazim sa klupe Sarajeva

Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika i Sarajeva danas su na Bilinom polju odigrali derbi pred oko 4000 gledatelja, te su još jednom ponudili publici sve čari derbija. Zeničani su poveli, bili su bolji u drugom poluvremenu, Sarajevo je izjednačilo, te u drugom djelu utakmice diktiralo igru, ali na kraju je utakmica završena podjelom bodova.

Nakon utakmice novinarima su se obratili treneri klubova, a Šef struke bordo ekipe je dao svoje viđenje današnjeg derbija.

"Dobra utakmica, koja je ponudila dosta toga lijepog na terenu. Čelik bolji u prvom poluvremenu, upozoravao sam kako će igrati, da će tražiti te odbijene lopte, te su bili dosta agresivniji zato su i postigli pogodak. U drugom dijelu utakmice smo pokušali spustiti loptu, dali smo gol za izjednačenje, pokušali smo i sa izmjenama koje bi donijele prevagu. Imali smo prečku iz kornera, ali na kraju mislim da je rezultat realan", kaže Uščuplić.

Dotakao se strateg bordo ekipe i svoga statusa oko eventualnog odlaska s klupe Sarajeva.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ja sam momak koji sam u ovom klubu 25 godina i saznao sam iz novina i portala, da ja nisam više trener Sarajeva. U ova četiri dana do utakmice nisam doživio da to neko demantuje, ružan svakako način, koji ću ja prihvatiti jer sam ja dugo u ovome klubu. Dao sam dosta za Sarajevo, osvojio sam prvenstvo i Kup, igrali smo najbolje u državi, dovodili smo 15 do 20.000 ljudi na Koševo i navijači su jedva čekali utakmicu Sarajeva na što sam sigurno ponosan.", kazao je Uščuplić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.