Intervju s trenerom Sarajeva

Uščuplić: Novi igrači su se sjajno uklopili

Fudbaleri Sarajeva danas su na Jahorini odradili posljednji dan prvog dijela priprema.

Bordo tim je nekoliko dana boravio na Jahorini, a ovu priliku iskoristili smo da porazgovaramo s trenerom Dženanom Uščuplićem.

Kratka pauza, Sarajevo je krenulo s pripremama. Kako ste zadovoljni uslovima u hotelu “Vučko”?

“Prezadovoljni smo. Teren je puno kvalitetniji nego prošle godine, a u hotelu je sve na nivou”.

Kako ste zadovoljni radom Vaših izabranika?

“Pauzirali smo svega 17 dana, pa momci nisu puno izgubili što se tiče fizičke spreme i motorike. Novi igrači su se maksimalno dobro uklopili, ostatak ekipe ih je dobro prihvatio. Mislim da će podići nivo naš igre”.

Ciljana pojačanja

“Da, ciljanja su pojačanja i nadam se da će ubrzati igru FK Sarajevo”.

Lech?

“Mogli smo proći bolje, a i gore. Zadovoljan sam. Ekipa Lecha je kvalitetna, ekipa koja ima nekoliko stranih igrača koji podižu nivo igre. Ali možemo da igramo protiv njih i nadati se dobrom rezultatu”.

Prva utakmica na Koševu. Je li to prednost?

“I jest, a i nije prednost. Na nama je da se što bolje pripremimo i da probamo napraviti spektakl u prvoj utakmici. Sarajevo nije igralo osam godina Ligu prvaka i očekujem spektakl”.

Utakmice u Evropi prošle sezone…

“Krenuli smo s Jahorine prošle godine i mislim da smo u šest utakmica predstavljali Sarajevo u fantastičnom izdanju. To iskustvo će nam pomoći za ove utakmice s Lechom. Ekipa se nije puno mijenjala, jedino je upitno hoće li Delač ostati”.

Postoji li deficitarna pozicija u ekipi? 

“Volio bih da imam u ekipi još jednog kvalitetnog stopera, lidera. Ako ga uspijemo naći, zauzet će odmah mjesto u ekipi”.

Tatomirović ne igra protiv Lecha.

“Zato nam i treba stoper, jer kapiten Tatomirović ne igra zbog kartona prvu utakmicu”.

Nakon Jahorine, slijedi dio priprema u Sloveniji. Planirane su pripremne utakmice. Koji od protivnika može da bude najsličniji Lechu po igri?

“Nismo puno analizirali Lech jer smo tek prije dva dana saznali protivnika. Imamo u planu tri utakmice, a najbliži protivnik je Rijeka”.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kazali ste u opuštenoj atmosferi Benki da “pobjegne”, što očito govori o dobroj atmosferi. Može li Benko biti presudan?

“Od svakog igrača očekujem da pobjegne Poljacima i nešto napravi. Ne želim da bude zategnuta atmosfera. Imali smo zategnutu atmosferu prije dva mjeseca i zato momci nisu mogli da igraju kako treba. Sada daju 120 posto na svakom treningu”.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.