Pred posljednji ligaški duel

Uščuplić: Ova utakmica drugačija je što se tiče psihologije

Fudbalski klub Sarajevo sutra će u okviru posljednjeg kola ovosezonskog izdanja BH Telecom Premijer lige na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović - Hase" ugostiti bijeljinski Radnik.

Dženan Uščuplić, trener koji je preporodio igru Sarajeva nakon odlaska Roberta Jarnija, itekako je zadovoljan nakon pobjede u prvoj utakmici finala Kupa BiH, a od susreta sa ekipom iz Bijeljine očekuje maksimalno ozbiljan angažman od svojih fudbalera.

"Ovo je zadnja utakmica u prvenstvu gdje očekujemo da ćemo nastaviti ovaj pozitivan niz koji imamo u zadnjih 5-6 kola. Očekujem maksimalnu odgovornost svakog igrača koji izađe na teren. S obzirom da je ovo malo  drugačija utakmica što se tiče psihologije, jer Radnik nije neko veliko ime u našem fudbalu, mada iskreno mi ih cijenimo i poštujemo maksimalno i morat ćemo dosta tih stvari uraditi da igrači odgovore zahtjevima na tom psihološkom planu da probamo pobijediti u utakmici. Ustvari, prvo da napravimo dobru igru, i nadam se da će poslije te  dobre igre  doći i dobar rezultat", istakao je šef stručnog štaba FK Sarajevo, te dodao:

"Ne bih ja rekao da je ovo jedna formalna utakmica. Radnik dolazi na najveći stadion u državi, dolaze rasterećeno obzirom da su oni obezbijedili opstanak doći će da oodigraju jednu kvalitetnu utakmicu. Ja lično u svakakog igrača, da li on bio stariji ili mlađi, imam maksimalno povjerenje. Oni ne bi bez razloga bili u FK Sarajevo".

Uščuplić se kratko osvrnuo na prvu utakmicu finala Kupa BiH u kojoj je Sarajevo sa 2:0 slavilo na gostovanju u Zenici kod Čelik,a  trener ekipe  sa Koševa je konstatovao:

"Sigurno da je 2:0 odličan rezultat, ja sam i prije utakmice najavio da mi idemo tamo odigrati jednu kvalitetnu utakmicu i da probamo da je rješimo u svoju korist. Uspjeli smo, mada, ću ponovo reći da je ovo prvo poluvrijeme. Čelik će sigurno doći ovdje da pokuša nadokanditi tu našu prednost. Nadam se da ćemo mi biti pravi, kao što smo bili u Zenici, i poslije 7-8-9 godina, da donesemo taj trofej u naš grad"

Zbog neposjedovanja licence upitan je ostanak sadašnjeg trenera Sarajeva na funkciji koju trenutno obnaša. Ipak, Uščuplić je nagovijestio da uskoro kreće na program za pro-licencu.

"Čim bude seminar ja idem na pro-licencu,  tako da to nije nikakav problem. Administracija FK Sarajevo se bavi time, tako da tu apsolutno nikakvih problema neće biti, a od rukovodstva klub zavisi to da li ću i naredne sezone sjediti na klupi Sarajeva", kazao je trener Bordo tima. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Utakmica koja nema neku važnosti, ali ćemo gledati da oprostimo od navijača i pozitivno završimo sezonu, ovom prilikom pozvao bi sve navijače da nas podrže", rekao je mladi reprezentativac u redovima FK Sarajevo, Adnan Kovačević.

"Pobjedom se želimo oprostiti u ligaškim utakmica, nastaviti pobjedonosni niz u ligaškim takmičenjima, te tako napraviti pravu uvertiru u revanš susret finala Kupa BiH", istakao je mladi veznjak tima sa Koševa Samir Radovac.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.