Uskoro slijedi renoviranje stadiona "Asim Ferhatović Hase"

Renoviranje kao prioritet

Uskoro slijedi renoviranje stadiona "Asim Ferhatović Hase"

Olimpijski stadion "Asim Ferhatović Hase" bi u skorijem periodu trebao poprimiti jedan moderniji oblik prema standardima UEFA-e.

Kao što je već odavno poznato, glavni grad Bosne i Hercegovine nema stadion koji zadovoljava sve strožije kriterije evropske i svjetske kuće nogometa, pa se radovi na infrastrukturi zaista nameću kao prioritet.

U jedan takav projekat trebao bi se upustiti FK Sarajevo, koji je ambiciozno pokrenuo inicijativu za renoviranjem koševskog stadiona.

Krajem prošle godine formirana je radna grupa od strane načelnika Općine Centar, a ona je dobila zadatak da pripremi materijale vezane za stadion, te da procijeni vrijednosti nekretnina.

Kako saznajemo, postoji već nekoliko ozbiljnih i konkretnih ponuda investitora, koji su spremni potpomoći renoviranje stadiona "Asim Ferhatović Hase".

Kao zainteresovani investitor se spominje i sam Fudbalski klub Sarajevo, što je sasvim logično kada se u obzir uzme da ovaj klub na tom stadionu igra svoje domaće utakmice.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zakonska regulativa je u većoj mjeri spremna, posebno Zakon o koncesiji, gdje ce se možda od investitora tražiti produženje roka o koncesiji (sada iznosi maksimalno 30 godina), kao i Zakon o javno privatnom partnerstvu, gdje se kao najveća prepreka javlja nedostatak iskustva u realizaciji ovakvih poslova. Naime, još uvijek nijedan projekat u skladu sa ovim zakonom nije realizovan.

Iz FK Sarajevo su, također, naglasili da se pitanje renoviranja koševskog stadiona nameće kao jedan od osnovnih prioriteta, pa će vrijeme koje dolazi pokazati šta će se sve po tom pitanju dogoditi.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti