Uspješan debi Džeke, Chelsea proradio

Pregled golova 23. kola Premiershipa

Uspješan debi Džeke, Chelsea proradio

T. Hebib

U subotu i nedjelju igrane su utakmice 23. kola engleskog Premiershipa. Chelsea je na Stamford Bridgeu pobijedio Blackburn (2:0) i nagovijestio izlaz iz krize. Posebno zanimljiva bh. javnosti bila je utakmica na Eastlandsu.

City je, naime, pred svojim navijačima u dramtičnoj utakmici, rezultatom 4:3, savladao Wolverhampton. Bio je to prvi nastup našeg reprezentativca Edina Džeke u nebesko-plavom dresu, od dolaska iz Wolfsburga za 27 miliona funti.

Džeko je odigrao dosta dobru utakmicu, a pritom i asistirao kod drugog gola Yaya Toureu. Na White Hart Laneu nije bilo pobjednika u srazu Tottenhama i Manchester Uniteda. Arsenal je rutinski prošao gostovanje na Upton Parku.

Bez pobjednika je završen gradski derbi u Liverpoolu, gdje je istoimeni domaćin sa 2:2 odigrao sa Evertonom.


Liverpool - Everton 2:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.