Uspješan debi Supića, Spartak minimalno
Supićev Anorthosis deklasirao je Luxemburžane rezultatom 5:0

UEFA Evropska liga

Uspješan debi Supića, Spartak minimalno

Nemanja Supić, čuvar mreže našeg nacionalnog tima više nego usješno debitovao je za Anorthosis. Naš reprezentativac stajao je na golu kiparskog prvoligaša u susretu prvog pretkola UEFA Evropske lige u kojoj je njegov tim sa visokih 5:0 savladao sastav Kaerjenga iz Luxemburga.

Supić gotovo da i nije imao posla, obzirom da je razlika u kvalitetu dvije ekipe bila očigledna, pa su Kiprani već nakon manje od pola sata igre imali vodstvo od 2:0. U nastavku susreta samo su potvrdili trijumf i mirno čekaju revanš koji će se igrati za sedam dana u Luxemburgu.

U duelu ekipa koje će na megdan Sarajevu u drugom pretkolu UEFA Evropske lige, Spartak iz Trnave, teže od očekivanog došao je do minimalne pobjede protiv Intera iz Bakua. Istina, Slovaci su golovima Vladimira Kozucha u 20. i 26. minuti osigurali rano vodstvo, ali ih je opuštanje koštalo možda i prolaza u drugo pretkolo.

Deset minuta prije kraja meča neopreznost domaće odbrane iskoristio je Gutierrez Freitas i pogodio je za konačnih 2:1, pa će azerbejdžanskom predstavniku za megdan sa Sarajevbom biti potrebana minimalna pobjeda.

Slaven Belupo se mučio protiv malteške Birkirkare. Koprivničani su poveli već u trećoj minuti golom Csaba Csizmadia, ali su nakon toga stali pa gosti se kući vraćaju prezadovoljni, iako je teško očekivati da hrvatski predstavnik može ispustiti čak i minimalnu prednost.  

Rezultati
Anorthosis – Kaerjeng 5:0
Grevenmacher – Vetra 0:3
Haladas – Irtysh Pavlodar 1:0
Randers – Linfield 4:0
Slaven Belupo – Birkirkara 1:0
Trnava – Inter Baku 2:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.