Uspješan povratak Riada Demića

Mladi fudbaler Veleža optimističan

Uspješan povratak Riada Demića

Još svega šest dana dijeli fudbalere Veleža od starta priprema za proljetni dio prvenstva u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Igrači su još uvijek u svojim domovima, kao i trener Abdulah Ibraković, koji posljednjih dana skupa sa Upravom kluba vrijedno radi na dovođenju kvalitetnih pojačanja pred drugi dio sezone u kojem navijači Rođenih imaju velika očekivanja.

Jedan od igrača od kojih se na proljeće očekuje mnogo je mladi Riad Demić. Demić je izdanak Veležove škole fudbala, jedan od važnijih igrača Veleža u prošloj sezoni, u ovoj je preskočio prvih deset kola, i to zbog, kako smo ranije pisali, mononukleoze.

”Imao sam jedan cilj, a to je da se vratim prije kraja jesenjeg dijela i u tome sam uspio", kaže Demić”.

Svoj debi nakon višemjesečne pauze, ovaj veznjak je imao na Grbavici, u okviru osmine finala Kupa BiH.

”Ušao sam u finišu, tek toliko da osjetim teren i atmosferu nakon duge pauze. Grbavica i sav taj ambijent su bili najbolja prilika za to. Bio sam izuzetno sretan, s obzirom da sam prethodno prošao kroz pravi pakao, u kojemu o fudbalu nisam mnogo ni razmišljao. Kasnije sam priliku dobio i u okršajima sa Rudarom i Slobodom”.

Velež je jesenji dio sezone završio trijumfalno, četvrti ste na tabeli, sa vrlo povoljnim izgledima da napokon vidi Evropu.

”Sve mečeve za koje nisam bio u kombinaciji sam proživio kao da sam na terenu sa svojim saigračima. Bilo mi je teško što i ja ne mogu istrčati i zaigrati s njima, ali sada je sve to iza mene i samo sam skoncentrisan na budućnost. Nadam se da ću se u predstojećoj polusezoni vratiti na pravi način i igrati kao što sam igrao prošle sezone. Konkurencija u timu je žestoka, ali ja se ne predajem tek tako i vjerujem da ću uz maksimalno zalaganje svojim radom i trudom izboriti svoje mjesto pod suncem. Što se tiče našeg krajnjeg plasmana, vjerujem da ćemo završiti među prve tri ekipe i zaigrati u Evropi”, rekao je u razgovoru za SportSport.ba, potencijalni mladi reprezentativac iz Veleža.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.