"Utakmica u Amsterdamu je prekretnica"
Jean Fernandez

Trener Auxerrea, Luis Fernandez

"Utakmica u Amsterdamu je prekretnica"

Edmir Škorić

Nakon poraza od Real Madrida i Milana u prve dvije utakmice grupne faze Lige prvaka, francuski Auxerre večeras gostuje Ajaxu, a trener Jean Fernandez se nada pozitivnom rezultatu u Amsterdamu, iako klub igra bez nekoliko ključnih igrača.

"Od naša tri protivnika u skupini, činjenica je da nam je Ajax najravnopravniji. Budući da se mi stvarno ne možemo najtecati sa Milanom ili Realom, onda apsolutno moramo uzeti maksimalan broj bodova protiv Ajaxa, želimo li nastaviti takmičenje u Europa ligi. Ova utakmica u Amsterdamu je naša prekretnica", kazao je trener Auxerrea Jean Fernandez.

I dok je Auxerre poražen na domaćem terenu od Bordeauxa u francuskom prvenstvu, Ajax je golovima Vertonghena, El Hamadouija i Suareza doša do rutinske pobjede nad NAC Bredom.

"Ajax ima impresivan napadački potencijal. To je, naravno, timski napad, a njihov najopasniji igrač je Luis Suarez (sedam golova u prvenstvu). Ali on nije jedini. I, za raliku od nas, oni se nisu previše potrošili u subotu."

Ajaxov trener Martin Jol ima skoro sve svoje igrače na raspolaganju, Fernandez nedostaje nekoliko ključnih igrača.

"Istina je da su mnogi povrijeđeni (Le Tallec, Jelen, Licata, Langile, Sanogo, A. Traore). Bit će teško u Amsterdamu, ali ako se oslanjamo na naše dobro drugo poluvrijeme protiv Bordeauxa, onda sigurno imamo razloga za optimizam."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.