Utakmica u kojoj je bilo svega: VAR imao ključnu ulogu prilikom izvođenja penala

Južna Koreja u polufinalu

Utakmica u kojoj je bilo svega: VAR imao ključnu ulogu prilikom izvođenja penala

A. Čaušević

Utakmicom između Južne Koreje i Senegala kompeltirani su četvrtfinalni parovi Svjetskog prvenstva za igrače do 20 godina. 

Meč je završen rezultatom 3:3, a u 120 minuta igre bilo je svega te će ovaj susret sigurno biti među kandidatima za meč godine.

Poslije prvog poluvremena Senegal je vodio sa 0:1, strijelac je bio Diagne u 37. minuti. Lee Kangin je golom iz penala u 62. minuti stvari vratio na početak.

Niane je u 76. minuti afričkoj selekciji donio novo vodstvo nakon što je uspješno realizovao penal. Azijati su do izjednačenja stigli u osmoj minuti sudijske nadokande preko Lee Ji-Sola.

U produžecima još dva gola, po jedan na obje strane. Cho Young-Wook je u 96. minuti zabio za vodstvo Južne Koreje, a u 121., minuti Ciss pogađa za 3:3 i penale.

U penal seriji ključnu ulogu je imao VAR. U 4. seriji pri rezultatu 2:2 Ndiaye je odbrino pena Se-Hunu, ali je nakon gledanja snimka ustanoveljno da je senegalski golman ranije napustio gol-liniju pa mu je pokazan žuti karton, u ponovljenom pokušaju Se-hun je bio siguran.

Inače, fudbaleri Južne Koreje se promašili prva dva penala, ali su na kraju uspjeli pobijediti sa 3:2. U polufinalu će igrati protiv Ekvadora.

Drugi polufinalni par čine Italija i Ukrajina, a oba susreta su na programu 11. juna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi