Utakmice Sarajeva sa Levskim visokog su rizika

UEFA prati situaciju

Utakmice Sarajeva sa Levskim visokog su rizika

Ekipa Sarajeva će u četvrtak gostovati u Sofiji kod Levskog u okviru 2. pretkola Evropske lige, a ovaj je susret označen kao utakmica visokog rizika.

UEFA je za obje utakmice između Sarajeva i Levskog dodijelila oficire za bezbjednost koji će pratiti ponašanje navijača obje ekipe na obje utakmice, te i ostale sigurnosne aspekte same organizacije utakmice.

Tako će pored zvaničnog UEFA-inog delegata, sigurnosni aspekt u Sofiji nadgledati i Fernande Meese iz Belgije, kao zvanični oficir za bezbjednost ispred UEFA-e.

"Proteklih dana imali smo dosta kontakata sa predstavnicima ambasade Bosne i Hercegovine u Sofiji, kao i ambasade Bugarske u Sarajevu, posebno kada je u pitanju bezbjednost naših navijača koji će putovati u Sofiju da bodre naš tim. Predstavnici UEFA-e, kao i domaćeg tima Levski, insistiraju na posebnim aktivnostima i informacijama u vezi putovanja naših navijača, kako bi sve proteklo u najboljem redu", kazao je Sejfo Šehović, komesar za bezbjednost FK Sarajevo za zvaničnu stranicu kluba, dodaviši:

"Mi od domaćina, kao i od bugarske policije, insistiramo da se prema našim navijačima ophodi sa poštovanjem. Uvjeravali smo ih da naši navijači neće praviti nikakve probleme, ukoliko ne budu isprovocirani, a vjerujemo i da će ponovo izostati upotreba pirotehničkih sredstava, na koje smo posebno upozoreni.", zaključio je Šehović.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.