Utrecht utrpao Ajaxu šest golova

Utrecht utrpao Ajaxu šest golova

Midhat Šljivak

Fenomenalnu utakmicu odigrali su u okviru 12. kola holandskog fudbalskog prvenstva ekipe Utrechta i Ajaxa, a na kraju su tri boda upisali fudbaleri Utrechta slavivši rezultatom 6:4.

Poveo je Ajax golom Bulyikina u 8. minuti utakmice, no vrlo brzo domaći igrači stižu do preokreta golovima Asarea u 13. i Duplana u 19. minuti.

Ipak, Ajax uzvraća i do poluvremena preokrenuo rezultat golovima Ooijera u 32. minuti, te drugim golom Bulykina u 41. minuti.U nastavku utakmice Utrecht igra fenomenalno. Za samo pet minuta postižu tri pogotka za vodstvo od 5:3, da bi za Ajax nadu u novi preokret vratio Eriksen golom u 72. minuti.

Utrecht pak u zadnjem napadu na susretu dolazi do šestog pogotka, za veoma važna tri boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.