Utrka za prvaka se nastavlja
Victor Zapata donio bod Velezu

Argentina:Clausura

Utrka za prvaka se nastavlja

U 13. kolu Clausure čak osam od deset odigranih mečeva je završeno neriješenim rezultatom, a gosti nisu upisali ni jednu pobjedu.

Velez je na svom stadionu dočekao u posljednje vrijeme sve bolji Racing Club i očekivao je pobjedu kojom bi se još više približio tituli prvaka. Međutim, nisu tako mislili igrači Racinga. Kapiten Racinga u 45. minuti sjajnim udarcem glavom dovodi svoj tim u vodstvo, i tim se rezultatom odlazi na odmor. U drugom poluvremenu znatno bolja utakmica. Ruben Ramirez u 51. minuti udvostručava prednost gostiju, i mnogi su se pomirili sa porazom Veleza. Međutim, domaći igrači se ne predaju i u zadnjih 20 minuta jednostavno lete terenom, što im se isplatilo. Prvo Sebastian Dominguez u 76. minuti smanjuje rezultat, da bi Victor Zapata u 87. minuti postavio konačnih 2:2, i donio Velezu bod kojim ostaje na čelu tabele.

Colon u stopu prati Veleza, i samo čeka prvi poraz da zasjedne na čelo tabele. Veteran Esteban Fuertes je odigrao svoju najbolju utakmicu ove sezone za Colon. Prvo je u 64. minuti postigao vodeći gol, da bi onda u sudijskom vremenu s bijele tačke svcojim drugim golom postavio konačnih 2:0. Colon nastavlja bitku s Velezom kako bi došao do svoje prve titule u povijesti.

U Clasico Rosarianu pred više od 40. 000 gledatelja, gradski rivali Rosario Central i Newells Old Boys su podijelili bodove igrajući 1:1. Bodom mogu biti zadovoljniji gosti, dok su igrači Rosaria ovim bodom najvjerovatnije ispali iz utrke za titulu. Mauro Formica je u 22. minuti doveo Newells u vodstvo, a Emilio Zelaya u 81. minuti baca u trans domaće navijače.

Lanus je u derbiju kola na Monumentalu kod River Plate odigrao 1:1, i tako ostao na samo dva boda iza Veleza, a istovremeno izbacio River Plate iz konkurencije za titulu. Domaći su već u 8. minuti utakmice preko Kolumbijca Rodriga Falcaoa došli u vodstvo, da bi bod Lanusu donijela nova argentinska zvijezda Jose Sand u u 49. minuti.

Diego Simeone je na odličnom putu da San Lorenzo vrati na puteve stare slave. Iako nisu pobijedili, odigrali su vrlo dobar meč protiv Boce Juniors koja odavno nije izgledala lošije. Facundo Rocaglia je doveo Bocu u vodstvo u 27. minuti meča, da bi zasluženi bod San Lorenzu donio Gonzalo Bergessio dvije minute prije kraja meča.

Huracan je i dalje u vrhu tabele s velikim izgledima čak i za titulu. Ovaj put su bod donijeli iz La Plate od Estudiantesa. Rodrigo Cellay je doveo studente u vodstvo u 25. minuti, da bi bod zlata vrijedan Huracanu donio Diego Bollati u 72. minuti.

Independiente svaki put nakon odlične igre u sljedećem kolu sve uprska. Nakon sjajne igre i pobjede 4:1 u prošlom kolu, ovaj put su poraženi od Godoy Cruza sa 2:0, i može se rećo da su još dobro i prošli kako su igrali. Lautaro Formica je doveo domaći tim u vodstvo u 65. minuti, a konačnih 2:0 postavlja Leandro Caruso iz penala u 78. minuti meča.

Odličnu utakmicu su gledateljima priredili Banfield i Gimnasia Jujuy. Na kraju je završeno 2:2, tako da oba kluba mogu biti zadovoljni podjelom bodova. Raul Gomez je već u 2. minuti doveo Gimnasiu u vodstvo, da bi u 12. minuti Gonzalo Busse povisio na 2:0. Onda na scenu stupa urugvajski napadački dvojac koji je u prošlom koju uništio i Bocu Juniors. Prvo Santiago Silva smanjuje na 1:2 u 27. minuti, da bi konačnih 2:2 postavio Sebastian Fernandez u 58. minuti.

Još jedan meč bez pobjednika u ovom kolu su odigrali Tigre i Argentinos Juniors. Juniorsi u vodstvo dolaze u 23. minuti golom Oscara Penalbe, a bod Tigreu donosi  Carlos Luna tri minute kasnije.

Jedini meč bez golova u ovom kolu su odigrali Arsenal  Sarandi i Gimnasia LP.

Rezultati:

Banfield-Gimnasia Jujuy 2:2
Tigre-Argentinos Juniors 1:1
Arsenal Sarandi-Gimnasia LP 0:0
Velez Sarsfield-Racing Club 2:2
San Lorenzo-Boca Juniors 1:1
Estudiantes-Huracan 1:1
River Plate-Lanus 1:1
Rosario Central-Newells Old Boys 1:1
Colon-San Martin 2:0
Godoy Cruz-Independiente 2:0

Tabela: Velez 27, Colon i Lanus 24, Huracan 22, Rosario, River Plate i Racing 19, Banfield 18, Godoy Cruz i Independiente 17, Newells i Estudiantes 16, Gimnasia LP i San Lorenzo 15, San Martin 14, Boca Juniors, Argentinos Juniors i Arsenal 13, Gimnasia Jujuy i Tigre 11.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.