"Uvjereni smo u pobjedu na Old Traffordu"

Pablo Zabaleta

"Uvjereni smo u pobjedu na Old Traffordu"

Edmir Škorić

Pablo Zabaleta, 26-godišnji argentinski nogometaš Manchester Cityja smatra kako će njegova momčad ovog vikenda slaviti na gostovanju kod gradskog rivala Uniteda.

Mančesterski derbi odigrat će se ovog petka u okviru 27. kola engleskog Premiershipa. Crveni vragovi su ove sezone neporaženi na Old Traffordu, a Cityjevi igrači pokušat će "probiti led". Zabaleta, Argentinac iz redova Građana, uvjeren je u trijumf nebesko-plavih.

"Stoposto sam uvjeren u našu pobjedu, jer smo već pokazali svoj karakter u nekoliko izuzetno teških utakmica. Svi znamo da će biti veoma teško. United je ove sezone strašan, a uostalom neporaženi su kod kuće, tako da će biti doista teško srušiti taj rekord", kazao je Zabaleta za Cityjevu internet web-stranicu, dodavši:

"Derbi svako željno iščekuje. Posebno mi igrači, jer znamo da je to jedna od najboljih utakmica u kojoj možemo igrati i uživati. Nadamo se pobjedi na Old Traffordu, jer ćemo na taj način i dalje ostati u utrci za naslovom."

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije