"Uzbuđen sam kao pred prvi dan škole"

Per Mertesacker o dolasku u London

"Uzbuđen sam kao pred prvi dan škole"

Edmir Škorić

Nijemac Per Mertesacker jedva čeka da započne svoju avanturu u Arsenalu, u koji je u posljednjem danu ljetnog prijelaznog roka stigao iz bremenskog Werdera.

Mertesacker dosad nije imao priliku upoznati London i svoju novu ekipu, budući da se nalazio na reprezentativnom okupljanju. On će se u srijedu pozdraviti sa obitelji, prijateljima i susjedima u Bremenu te će u četvrtak krenuti ka Londonu.

"Uzbudljivo je. To je sasvim nova faza u mom životu i stvarno se radujem tome, ali isto tako sam nervozan. To je kao prije polaska prvog dana u školu. Ispred mene je veliki izazov u novoj zemlji, novom stilu igre, novom jeziku, no spreman sam za sve te promjene", rekao je Mercesacker.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.