Uzdanica Stuttgarta: Ibišević izveo najviše penala u BL

Pet od sedam sa penala

Uzdanica Stuttgarta: Ibišević izveo najviše penala u BL

Midhat Šljivak

Napadač Stuttgarta i reprezentacije Bosne i Hercegovine, Vedad Ibišević, izveo je najviše penala u prošloj sezoni Bundeslige, te je u ovom statističkom podatku prvi u Njemačkoj.

Vedad Ibišević je bio glavni igrač Stuttgarta u protekloj sezoni. Najbolji je strijelac tima, a naš napadač pred sobom ima i odgovornost izvođenja penala u ovom timu. Tako je Ibišević u prošloj sezoni izveo najviše penala od svih fudbalera u Bundesligi, čak sedam, a pet puta je bio precizan.

Sa Vedadom na vrhu je i napadač Werdera Aaron Hunt. Ovaj fudbaler je izveo šest penala, a pogodio je u pet navrata, što ga uz Ibiševića svrstava u vrh ove liste.

Treće mijesto dijeli još jedan bh. Zmaj, Sejad Salihović, koji je izveo četiri penala, te je sva četiri penala pogodio (ne brojeći promašaj u doigravanju protiv Kaiserslauterna), a isti učinak ima fudbaler Freiburga Daniel Caligiuri.

Ne sumnjamo da će i u narednoj sezoni Bundeslige naši reprezentativci imati glavnu ulogu i povjerenje tima u izvođenju jedanaesteraca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.