Vaart: Bio sam zabrinut, ali...

Vaart: Bio sam zabrinut, ali...

Edmir Škorić

"Nikada nisam odigrao ovakvu utakmicu", poručio je Rafael van der Vaart koji je sinoć u duelu sa Twenteom (4:1) zabio gol, promašio penal i zaradio crveni karton.

Tottenham je u drugom kolu grupe A Lige prvaka savladao Twente (4:1) na White Harte Laneu, a ovu utakmicu posebno će pamtiti holandski veznjak u redovima Spursa Rafael van der Vaart.

Najprije je u 41. minuti Vaartov udarac sa bijele tačke odbranio gostujući golman Nikolaj Mihajlov, potom je na otvaranju drugog dijela pogodio za vodstvo svog tima, a u 61. minutu, pri rezultatu 2:1, pocrvenio.

"Nakon crvenog kartona sam bio jako zabrinut da nećemo pobijediti. No, moji suigrači su se fantastično borili i odigrali odlično do kraja. Svi smo jako sretni zbog ove pobjede. Ispričavam se navijačima zbog promašenog penala. Svaka čast njihovom golmanu, ali loše sam ga izveo", kazao je Van der Vaart.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.