Vaart: Mogli smo i do pobjede nad Arsenalom

Podjela bodova u londonskom okršaju

Vaart: Mogli smo i do pobjede nad Arsenalom

Edmir Škorić

U sjevernolondonskom derbiju bodove su na White Hart Laneu podijelili Tottenham i Arsenal, odigravši za publiku sjajnih 3:3.

Walcott je rano doveo Arsenal u vodstvo, da bi samo dvije minute kasnije rezultat poravnao Van der Vaart. Potom gosti sa Emiratesa golovima Nasrija i Van Persija stiču prednost od dva gola (1:3). Do kraja poluvremena Huddlestone je smanjio zaostatak Spursa, a bod im je donio sjajni Holanđanin Van der Vaart drugim pogotkom u 71. minuti, kada je pogodio s bijele tačke.

Pobjeda je bila potrebna i jednima i drugima, budući da je Arsenal sada svoju drugu poziciju prepustio Chelseaju, a Tottenham i dalje zaostaje za Manchester Cityjem koji se nalazi na četvrtoj poziciji, posljednjoj koja donosi plasman u Ligu prvaka.

"Mislim da je ovo bila sjajna utakmica, što svakako pokazuje i njen rezultat. Igrali smo fantastično protiv jedne od najboljih momčadi u ligi, tako da s ovih 3:3 svakako možemo biti zadovoljni", kazao je Tottenhamov junak Van der Vaart, pritom dodavši:

"Obje momčadi željele su pobjedu i to je razlog zašto nije bilo puno prostora. Imali smo nekoliko dobrih šansi u drugom dijelu, posebno ona Modrićeva, tako da smo mogli i do pobjede".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.