Vaart najbolji igrač, Moyes trener

Izbor najboljih u Premiershipu za prošli mjesec

Vaart najbolji igrač, Moyes trener

Edmir Škorić

Tottenhamov playmaker Rafael van der Vaart proglašen je najboljim igračem engleskog Premiershipa u mjesecu oktobru, a titula najboljeg trenera za pomenuti mjesec pripala je Davidu Moyesu.

Holandski reprezentativac je u posljednjem danu ljetnog prelaznog roka stigao iz madridskog Reala, te je u prošlom mjesecu postigao tri pogotka, te je jedan od ključnih igrača Redkanppove momčadi.

Everton je iz četiri odigrane utakmice u oktobru osvojio deset bodova. Karamele su savladale Birmignham, Liveprool i Stoke, dok su remizirali sa Tottenhamom.

Upravo to je razlog što je baš David Moyes izabran za najboljeg menadžera u Premiershipu proteklog mjeseca. Moyesu je ovo osma takva nagrada, treća u 2010. godini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.