Vaart: Pobjednik neće biti okrunjeni prvak

Vaart: Pobjednik neće biti okrunjeni prvak

Edmir Škorić

Real na Santiago Bernabeu u subotu dočekuje Barcelonu. Veliki El Clasico trenutno je glavna tema danima, a evo što o njemu misli holandski reprezentativac i član Reala, Rafael van der Vaart.

"Clasico će biti velika utakmica. Imamo isti broj bodova i obje ekipe trebaju pobjedu, iako je ostalo još sedam utakmica do kraja. Tko god pobijedi još neće biti okrunjeni prvak, ali će svakako biti bliže naslovu. Ne kalkulišemo, ali Barceloni ostaju teške utakmice protiv Villarreala i Seville", kazao je Rafalel van der Vaart u razgvoru za jednu špansku radio stanicu.

"Real i Barcelona trenutno uvažavaju veliku formu. Cijeli svijet zna koliko je Barcelona dobra. Oni su to pokazali i protiv Arsenala. Upoznati smo sa svim njihovim igračima, kao što su Messi i Xavi, no ne bojimo ih se. Talentirani smo i sigurni u sebe", dodaje Holanđanin.

Za kraj se bivši HSV-ov playmaker razjasnio o svom stanju na Santiago Bernabeu.

"Sretan sam ovdje u Madridu jer igram puno više, iako nisam imao dobar start. Napokon sam ostao i ne gledam na prošlost, razmišljam samo o sadašnjosti i budućnosti. Dio sam ove momčadi i tu želim ostati godinama. Činjenica da igram dobro mi omogućava igrati na mojim omiljenim pozicijama. Mogu igrati na obje strane, ali sam najbolju u sredini ispred napadača, što često govori i trener."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.