Vaart: Šest bodova nije ništa!
Rafael van der Vaart

Nizozemac optimističan...

Vaart: Šest bodova nije ništa!

Edmir Škorić

Barcelona je trenutno vodeći tim Španjolske Primere, sa šest bodova ispred Real Madrida, no Nizozemac Van Der Vaart vjeruje kako to nije nedostižna prednost.

Nizozemski veznjak u dresu "galaktikosa" ne vidi veliku razliku Barcelone u odnosu na Real, bez obzira na šest bodova koji ih dijele. Vjeruje da je moguće osvojiti titulu, pod uslovom da do kraja sezone "kraljevi" ostanu neporaženi.

"Ta prednost od šest bodova je ništa. Već smo jednom smanjili zaostatak od šest bodova, i to u dvije sedmice, mišljenja sam da to možemo ponovo učiniti", izjavio je Nizozemac za španjolski list Marcu.

Lijepe riječi Vaart je imao za sunarodnjaka Huntelaara koji je bio strijelac protiv Athletica prošlo kolo. "On je u izvrsnoj formi, to je igrač koji ima slične karakteristike kao Ruud van Nisterlooy."
Za kraj svog razgovora Vaart je otkrio kako ne odlazi iz Madrida, unatoč svim glasinama da napušta klub. "Želim biti u uspješnom klubu kao što je Real Madrd, i moj cilj je da ostanem ovdje. Teško mi je u ovom trenutku jer ne igram", završio je Nizozemac.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.