Vaart: Sneijder bi volio igrati u Engleskoj

Vaart: Sneijder bi volio igrati u Engleskoj

Edmir Škorić

Tottenhamov holandski vezni nogometaš Rafael van der Vaart kaže kako njegov sunarodnjak i reprezentativni kolega Wesley Sneijder želi igrati u Engleskoj.

Sneijder se čitavo ljeto povezuje s Manchester Unitedom, a nedavno je igrač i sam rekao kako bi neslužbeni razgovori dvaju klubova mogli biti u tijeku. Van der Vaart smatra kako Sneijder želi preći na Otok.

"Naravno da bi želio igrati u Engleskoj, to je najveća liga na svijetu. On je moj dobar prijatelj i mi smo u kontaktu gotovo svaki dan. Dobro zna šta očekuje u Premier ligi", istakao je Vaart.

U šali je bivši HSV-ovac kazao kako bi radije volio da Sneijder ne pređe na Old Trafford, ali je istakao da je veliki igrač i da bi se sjajno uklopio u momčad Crvenih vragova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.