Vaart spreman za Norwich

Vaart spreman za Norwich

Edmir Škorić

Tottenhamov playmaker Rafael van der Vaart ipak je samo lakše povrijeđen i trebao bi igrati u utorak protiv Norwicha.

Vaart se povrijedio u remiju s Chelseajem (1:1) u četvrtak i u prvi mah se činilo da je riječ o ozljedi tetive koljena, da bi dodatna skeniranja pokazala da je riječ o mnogo lakšoj ozljedi.

"On izgleda dobro. Mogao bi biti spreman u utorak. Mislili smo da je u pitanju tetiva koljena, ali dodatna skeniranja to nisu pokazala. Mislim da je vjerovano imao mali grč od ranije povrede", rekao je Tottenhamov menadžer Harry Redknapp.

"Vjerujem da ću biti u redu", kazao je i sam Vaart, koji je trenirao u nedjelju i trenirat će i u ponedjeljak.

Tottenham je izgubio samo jednu utakmicu u posljednjih 14 prvenstvenih.

"Treći smo i još uvijek imamo jednu utakmicu manje. Igramo odlično ove sezone, ali još se ima puno igrati. Moramo u svakoj utakmici ciljati na pobjedu, pa ćemo vidjeti", dodao je bivši igrač HSV-a i madridskog Reala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.