Vaha: Brine me umor pojedinih igrača

Bh. stručnjak na klupi Obale Slonovače

Vaha: Brine me umor pojedinih igrača

Edmir Škorić

Bh. nogometni stručnjak na klupi Obale Slonovače, Vahid Halilhodžić, izrazio je zabrinutost za neke svoje igrače, ali isto tako optimističan je i vjeruje da Slonovi mogu osvojiti Afrički kup nacija.

Ove sedmice Obala Slonovače imala je u Tanzaniji dva prijateljska susreta i to protiv domaćina i Ruande, te su Slonovi izraziti favorit za osvajanje Afričkog kupa nacija koji se igra u Angoli od 10. januara.

Bh. proslavljeni stručnjak Vahid Halilhodžić je kazao kako su njegovi igrači igrali dosta utakmica u posljednje vrijeme i postoji strah od mogućeg umora za vrijeme turnira u Angoli.

"Zamislite da netko igra do tri utakmice u samo tjedan dana. Igrači se trebaju odmoriti - ali u mom timu mnogi igrači imaju punu odgovornost za svoje klubove", kazao je Halilhodžić na konferenciji za novinare, te dodao.

"Momčad je u dobrom raspoloženju i naš je cilj osvojiti Afrički kup nacija u Angoli, te vjerujemo da je Dar es Salaam savršeno mjesto za pripremu uoči turnira".

Vahina reprezentacija smještena je u grupu B, zajedno s Ganom, Togoom i Burkina Fasom. Sigurno je da će Obala Slonovače imati veliku podršku i u našoj zemlji. Dakako, svi bismo voljeli da naš stručnjak osvoji jedno ovakvo takmičenje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.