"Vaha je trenerčina"

Muslimović za Sportske novosti

"Vaha je trenerčina"

A. Beganović

Nakon što su u prvenstvu Grčke poraženi od Xantija, fudbalere PAOK-a na treningu su posjetili najvatreniji navijači, no iako se u medijima pisalo svašta, naš reprezentativac Zlatan Muslimović tvdi da se nije desilo ništa strašno.

"Nije bilo ništa strašno. Nisu navijači prekidali trening. Pojave se prije početka kada izlazimo na teren, popričaju s nama i govore nam ono što im je na duši. Tražili su od nas da se ne izblamiramo protiv Dinama. Bio je to sasvim normalan razgovor. Naravno, uvijek ima budala koje će svašta reći, ali generalno naši navijači nas jako vole i teško im pada svaki poraz. Oni jednostavno žele da se borimo do krajnjih granica, da na terenu ostavimo i posljednji atom snage", govori Muslimović za zagrebačke Sportske novosti.

Naš reprezentativac smatra da je utakmica sa Dinamom jedna od najvažnijih za PAOK u ovoj sezoni.

"Večeras igramo jednu od najvažnijih utakmica u sezoni, a nakon Dinama očekuje nas gradski derbi s Arisom. To su dvije strahovito bitne utakmice koje će obilježiti našu sudbinu", rekao je bh. napadač.

Muslimović jako cijeni Dinamo, a niti malo ga nije iznenadila pobjeda Modrih nad Villarrealom.

"Nisam iznenađen pobjedom Dinama. Prije te utakmice rekao sam da će biti remi ili pobjeda Dinama. Pa Dinamo je uz Partizan najbolji klub biše države", rekao je Muslimović i dodao:

"Vahid Halilhodžić je veliki trener. Kada klub dovede takvog trenera, onda je jasno kakve su mu ambicije. Vaha je u karijeri ostvario velike rezultate, čovjek je trenerčina."

Bh. reprezentativac u razgovoru s novinarom Sportskih novosti osvrnuo se i na jedno ime u zagrebačkoj momčadi.

"Ante Rukavine je sjajan igrač. Bio je najbolji napadač Panathinaikosa. Nikad nije izgubio od PAOK-a, no za sve ima prvi put. Jedno je sigurno. Dinamo nikad nije igrao pred takvim navijačima.  Ko nije bio na Toumbi, ne zna šta je paklena atmosfera", zaključio je Muslimović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.