Vaha: Nema govora o odlasku

Halilhodžić nema namjeru napustiti Obalu Bjelokosti

Vaha: Nema govora o odlasku

Adnan Beganović

Bosanskohercegovački fudbalski stručnjak Vahid Halilhodžić predvodit će Obalu Bjelokosti na Afričkom kupu nacija od 10. do 31. januara 2010. godine u Angoli.

U grupi sa Obalom Bjelokosti igrat će reprezentacije Gane, Toga i Burkine Faso, a naš stručnjak je novinarima iz Obale Bjelokosti rekao da mu ne pada napamet napustiti selektorsku poziciju u slučaju lošijeg rezultata.

"Ne namjeravam prepustiti svoju selektorsku poziciju nekom drugome nakon toliko rada i žrtvovanja zajedno s igračima. Uostalom, tko kaže da bi eventualni naš neuspjeh na Kupu nacija bio moja greška? Na velikim takmičenjima često odlučuju sitni detalji, ponekapovrede igraju ključnu odluku", rekao je Halilhodžić te dodao:

"Poraz u fudbalu, pogotovo u velikim utakmicama, ne označava uvijek nužno i pogrešno posloženu taktiku. Nema govora o odustajanju sada kad smo se kvalificirali na Svjetsko prvenstvo."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti