Vaha pobjedom započeo novi posao

Pobjede Jahića i Muslimovića

Vaha pobjedom započeo novi posao

Večeras su odigrane utakmice play offa Evropske lige u kojima su ponovo zapažen nastup imali klubovi za koje igraju, ili ih treniraju, bh. igrači i treneri.

Vahid Halilhodžić je imao sjajan debi na klupi zagrebačkog Dinama. Vaha je uspio za samo dva dana „probuditi“ Dinamove zvijezde koje su sa 2:0 slavile u gostima kod mađarskog Gyora. Oba pogotka za klub iz Maksimira postigao je Ante Rukavina.

Zlatan Muslimović je igrao 60 minuta za svoj PAOK u pobjedi protiv Fenerbahcea rezultatom 1:0. Haris Bukva je odigrao cijelu, a Samir Muratović osam minuta utakmice Sturma protiv Juventusa. Torinski klub je pogotkom Amaurija u 90. minuti stigao do pobjede rezultatom 2:1.

Sanel Jahić je odigrao svih devedeset minuta u gostujućoj pobjedi AEK-a protiv Dundee Uniteda (1:0), a minimalne pobjede su još upisali Napoli protiv Elfsborga, Getafe protiv APOEL-a, Steaua protiv Grashoppersa, dok su Lausanne i Lokomotiva odigrali bez pobjednika.

Liverpool je s dosta muke slomio otpor Trabzonspora i zahvaljujući golu Ryana Babbela u Tursku ide s golom prednosti (1:0). Drugi engleski predstavnik, Manchester City, slavio je identičnim rezultatom protiv Temišvara, ali u gostima. Pogodak u svom debiju postigao je Mario Balotelli.

Palermo je napravio sjajan posao pobjedom protiv Maribora (3:0), Celtic je protiv Utrechta zabio jedan pogodak manje (2:0), dok su Porto, CSKA Sofija, Borussia Dortmund, Villarreal i Brondby napravili veliki posao na putu ka grupnoj fazi takmičenja.

Rezultati play off utakmica Evropske lige:
Galatasaray – Karpaty 2:2 (Baroš oba – Kuznetsov, Zenjov)
Palermo – Maribor 3:0 (Maccarone, Hernandez, Pastore)
Club Brugge – Dinamo Minsk 2:1 (Hoefkesn, Blondel – Dragun)
Hajduk – Unirea 4:1 (Ibričić dva, Brkljača, Čop – Frunza)
Genk – Porto 0:3 (Falcao, Souza, Beluschi)
PAOK – Fenerbahce 1:0 (Vierinha)
CSKA Sofia – TNS 3:0 (Aquaro, Nelson, Delev)
Lausanne – Lokomotiva Moskva 1:1 (Traore – Sychev)
Liverpool – Trabzonspor 1:0 (Babbel)
Celtic – Utrecht 2:0 (Juarez, Samaras)
Getafe – APOEL Nicosia 1:0 (Parejo)
Dundee United – AEK Atina 0:1 (Djebbour)
AZ Alkmaar – Aktobe 2:0 (Holman, Wernbloom)
Napoli – Elfsborg 1:0 (Lavezzi)
Temišvar – Manchester City 0:1 (Balotelli)
Gyor – Dinamo Zagreb 0:2 (Ante Rukavina oba)
Sturm – Juventus 1:2 (Schildenfeld – Bonucci, Amauri)
Borussia Dortmund – Qarabeg 4:0 (Kagawa dva, Barrios dva)
Sporting – Brondby 0:2 (dvadeset minuta prije kraja)
Villarreal – Dnepr 4:0 (prvo poluvrijeme)
Steaua – Grashoppers 1:0 (Stancu)




NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.