Vaha: Reprezentacija nije džuboks

Alžir očekuje dvije prijateljske utakmice

Vaha: Reprezentacija nije džuboks

Edmir Škorić
Teme:

Nogometna reprezentacija Alžira igrat će sljedećeg mjeseca dvije prijateljske utakmice (Tunis i Kamerun), a selektor Vahid Halilhodžić obećao je svim igračima dati šansu.

"Pozvat ću više igrača nego inače. Bit će novih imena. U obje utakmice želim isprobati dvije različite momčadi. Svako će imati priliku da pokaže svoje kvalitete", kazao je Halilhodžić.

"Pripemat ćemo naš tim za početak kvalifikacija za Afrički kup nacija 2013. godine i Svjetsko prvenstvo godinu dana kasnije", dodao je bh. stručnjak.

"Svi igrači će imati svoju šansu. Reprezentacija nije jukebox, gdje svako može birati svoju muziku. Nije baš lako ugoditi svima. Morat će stoga igrači zaslužiti svoju šansu. Neki igrači će igrati više od ostalih, ali ništa nije fiksno".

Vaha kaže kako nije odlučio koliko će igrača pozvati, no sigurno je da će na spisku biti četiri golmana. Kada su u pitanju kvalifikacije za AKN naredne godine, Alžir neće nastupiti, jer završio trećeplasirani u grupi 4 sa osam bodova, koliko ima i Centralnoafrička Republika, koja je prošla dalje.

Vodeći je na kraju završio Maroko sa 11 bodova. Zeleni (Alžir, op.a) imaju dvije pobjede, dva remija i dva poraza u šest odigranih utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti