Vaha "Slonove" odveo u Južnu Afriku

Veliki uspjeh bh. stručnjaka

Vaha "Slonove" odveo u Južnu Afriku

Adnan Beganović

Jučerašnj fudbalski dan za sve Bosance i Hercegovce ostat će u lijepom sjećanju. Naime,naša reprezentacija predvođena trenerom svih trenera, Ćirom Blaževićem, pobijedila je Armeniju, a Vahid Halihodžić s Obalom Bjelokosti osigurao je nastup na SP.

Iako su sve misli sportske javnosti u našoj državi, i to s pravom, jučer bile okrenute prema Armeniji, kvalifikacioni sureti za Svjetsko prvenstvo jučer su donijeli i prvog putnika za Južnu Afriku s Crnog kontinenta i to reprezentaciju Obale Bjelokosti, čijim kormilom uspješno kormilari bosanskohercegovački strateg Vahid Halilhodžić.

Popularni Slonovi u 4. kolu "utrpali" su pet komada u mrežu Burkine Faso, svog jedinog istinskog konkurenta do ovog kola. Izabranici Vahida Halilhodžića od samog početka susreta bili su puno bolja momčad i već nakon 10. minute na semaforu je stajalo 1:0. Strijelac pogotka za vodstvo Slonova bio je Keita. U nastavku mrežu gostiju još su pogodili Drogba, dva puta, te Yaya Toure i još jednom Keita.

Grupa E
Rezultati: Malavi - Gvineja 2:1, Obala Bjelokosti - Burkina Faso 5:0.
Poredak: 1. Obala Bjelokosti 12 bodova, 2. Burkina Faso 6, 3. Gvineja 3, 4. Malavi 3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti