Vaha: Zaboravimo Afrički kup nacija

Alžir na pragu eliminacije

Vaha: Zaboravimo Afrički kup nacija

Edmir Škorić

Vahid Halilhodžić, bivši trener zagrebačkog Dinama i odnedavno selektor Alžira, jasno je naglasio svoje ciljeve u novom trenerskom mandatu.

Halilhodžić je odmah naglasio da njegov cilj nije odvesti ovu zemlju na Afrički Kup nacija 2012. godine jer je to, kako on sam kaže, skoro pa nemoguće.

"Mogu vam odmah reći kako AKN 2012 nije naš zacrtani cilj. Previše je teško, ako ne i nemoguće napraviti plasman na to natjecanje. Alžir je skoro eliminiran i to je vrlo delikatno. Dakle, mislim da bismo to trebali zaboraviti", rekao je bosanskohercegovački stručnjak koji je sa Alžirskim nogometnim savezom potpisao trogodišnji ugovor.

Ovaj legendarni Mostarac, međutim, ističe kako je nejgov fokus izgradnja tima koji bi bio dovoljno konkurentan da se plasira na Afrički Kup nacija 2013. godine i na Svjetsko prvenstvo u Brazilu godinu dana kasnije. Vaha je odugovlačio sa preuzimanjem Alžira, a naveo je i razlog zbog čega.

"Iskreno, na početku sam bio povučen. To nije zbog Alžira već zbog mog lošeg iskustva u Obali Slonovače. Nakon toga, ideje o ulasku u afričke ekipe postale su osjetljive. No, predsjednikove riječi su me uvjerile da je ovo pravi projekat i stoga sam pristao doći u Alžir", dodao je Halilhodžić.

Što se tiče kvalifikacija za Afrički Kup nacija 2012. godine, Alžir je posljednji u grupi 4 sa četiri boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.