Vahid Halilhodžić više nije selektor Alžira

Odlazi kao tvorac jednog od najvećih uspjeha u historiji

Vahid Halilhodžić više nije selektor Alžira

Vahid Halilhodžić više nije selektor Alžira objavili su alžirski i francuski mediji. 

Halilhodžić je vodio reprezentaciju Alžira do plasmana u drugi krug takmičenja na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Bosanskohercegovački stručnjak uspio je izboriti prolaz iz grupe u kojoj su igrali Belgija, Rusija i Južna Koreja. 

Naš stručnjak Alžir je preuzeo u julu 2011. godine, a ugovor mu je istekao nakon ispadanja Alžira sa Svjetskog prvenstva. Njegovu funkciju trebao bi preuzeti Christian Gourcuff. 

Pokrenuta je i peticija za ostanak Halilhodžića na poziciji selektora, ali po svemu sudeći naš stručnjak neće ostati na klupi "pustinjskih lisica". Za usluge Halilhodžića zainteresovani su mnogi klubovi i reprezentacije, a navodno je najozbiljniji kandidat Trabzonspor. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.