Vahin Alžir minimalno protiv Tunisa

Prijateljska utakmica

Vahin Alžir minimalno protiv Tunisa

Edmir Škorić
Teme:

Alžirska nogometna reprezentacija, koju s klupe predvodi bh. stručnjak Vahid Halilhodžić, s minimalnih je 1:0 savladala Tunis u prijateljskoj utakmici.

Alžircima je pobjedu donio Ryad Boudebouz pogotkom u 43. minuti. Tuniški golman boksao je jednu loptu iz kornera, ona došla ravno na ljevicu Boudebouza koji  sa ruba kaznenog prostora pogađa za slavlje domaćih navijača.

Bio je ot rezultat prvog dijela, ali i čitave utakmice. Halilhodžić je i neposredno prije utakmice najavio pobjede u dvije prijateljske utakmice, ostvarena je protiv Tunisa, a u utorak je nešto teži ispit protiv Kameruna.

Treba kazati da Alžir nije izborio nastup na Afričkom kupu nacija naredne godine, no Vahin je cilj ovu zemlju odvesti na SP u Brazil 2014. godine. "Presretan sam, kao što sam uvijek govorio za mene je ponos igrati za svoju zemlju. Drago mi je što sam zabio pogodak i Bogu hvala što se sretno završilo po nas. Iako sam bio malo umoran, osjećao sam se jako dobro danas", rekao je strijelac pobjedonosnog pogotka, inače nogometaš francuskog Socauxa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.