Vahin Dinamo poražen na El Madrigalu

Europa liga, grupa D

Vahin Dinamo poražen na El Madrigalu

Promijenio se redoslijed na tabeli grupe D Europa lige nakon večerašnjih utakmica, međutim još uvijek nisu poznata imena klubova koji su se plasirali dalje. Dinamo je poražen na El Madrigalu sa 3:0, dok je PAOK na svom terenu remizirao Club Bruggeom sa 1:1.

Dinamo je dominirao na terenu prvih 15-ak minuta, a vrlo rano su mogli doći u vodstvo. Prvo je Žutu podmornicu sačuvala stativa u 12. minuti, a samo dvije minute kasnije Fatos Bećiraj nije usio pogoditi prazan gol.

Villareal se oslobodio pritiska, a u 21. minuti prvu pravu priliku je imao Giuseppe Rossi. Nedugo nakon toga golman gostiju, Ivan Kelava ruši Argentinca Marca Gastóna Rubena Rodrígueza u kaznenom prostoru a sudija pokazuje na bijelu tačku.

Siguran realizator jedanaesterca je bio talijanski napadač, Giuseppe Rossi u 24. minuti. Desetak minuta poslije španska ekipa je imala dobru priliku, ali iz više pokušaja nisu uspjeli ugroziti gol Modrih. Na odmor se otišlo sa prednosti Villareala od 1:0.

Za razliku od prvog, drugo poluvrijeme je krenulo u znaku Žute podmornice. Samo nakon minutu igre u nastavku Rossi je imao sjajnu priliku da postigne svoj drugi gol, ali je Kelava dobro ušao u šut talijana. U 53. minuti velika gužva u šesnaestercu Dinama, ali domaći ne uspjevaju postići gol iz više pokušaja.

Nakon svih tih prilika Villareala uslijedio je i gol. Marco Ruben probija zadnju liniju Zagrepčana i postiže pogodak za 2:0. Odmah nakon gola izašao je iz igre, a Juan Carlos Garrido je u igru uveo iskusnog Marcosa Antônia Sennu da Silvu, a ovaj Brazilac koji nastupa za špansku reprezentaciju odmah je zaprijetio Kelavi sa 30-ak metara snažnim udarcem.

Cijelo drugo poluvrijeme je proteklo u znaku Žute podmornice, a u 80. minuti Giuseppe Rossi je postigao svoj drugi gol na utakmici. U 86. minuti kapiten Modrih, Igor Bišćan igrao je rukom, nakon čega mu je sudija pokazao crveni karton i svirao jedanaesterac. Odgovornost na sebe je preuzeo Senna, međutim odbranio mu je Kelava.

Dinamu će biti potrebna pobjeda nad PAOK-om na Maksimiru u posljednjem kolu Europa lige.

VILLAREAL: Lopez, Angel, Musacchio, Marchena, Catala, Cani, Bruno, Valero, Cazorla, Ruben, Rossi.

DINAMO: Kelava, Vrsaljko, Bišćan, Tonel, Cufre, Ademi, Badelj, Calello, Bećiraj, Sammir, Ibanez.

ŽUTI KARTONI: Lopez, Rossi, Angel (Villareal), Kelava (Dinamo).

PAOK je na svom Toumba Stadionu remizirao 1:1 sa Club Brugge, a gol za Grke je postigao Portugalac Adelino André Vieira Freitas ili jednostavnije Vieirinha u 25. minuti. Bod Belgijancima donosi 20-godišnji Srbijanac Stefan Šćepović u samom finišu utakmice. Na terenu u ovoj utakmici nije bilo našeg reprezentativnog napadača, Zlatana Muslimovića zbog povrede.

Villareal - Dinamo 3:0



PAOK - Club Brugge 1:1






Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.