Valdano novi sportski direktor PSG-a?

Mijenja Leonarda

Valdano novi sportski direktor PSG-a?

Edmir Škorić

Bivši nogometaš i direktor Real Madrida Jorge Valdano jedan je od kandidata za novog sportskog direktora PSG-a.

Prema pisanju Le Parisiena, Valdano bi mogao naslijediti Leonarda, koji je nedavno odlučio napustiti Park Prinčeva i to nakon što ga je Disciplinska komisija Francuske nogometne lige (LFP) suspendovala na 13 mjeseci zbog incidenta koji se dogodio nakon utakmice protiv Valencienesa.

Kamere su tada, 5. maja, zabilježile kako je Leonardo namjerno ramenom zakačio suca Alexandra Castra prilikom ulaska u svlačionicu.

Kako god, PSG-u je potreban novi sportski direktor. Valdano je poprilično iskusan i provjeren zbog svojih zaduženja u Realu, gdje je igrao, zatim bio trener juniora, prve momčadi, sportski i glavni direktor.

Argentinac je napustio Santiago Bernabeu 2011. godine zbog sukoba sa bivšim trenerom Kraljeva Joseom Mourinhom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije