Valdez utišao Nou Camp

Valdez utišao Nou Camp

Drugo kolo španske Primere otvoreno je utamicama Barcelone i Herculesa, te Valencije i Racinga. Valencia je prema očekivanjima upisala pobjedu, dok je Hercules napravio veliko iznenađenje slavivši na Nou Campu.

Pojačana momčad iz Alicantea očitala je pravu lekciju Barcinim zvijezdama. Hercules je krenuo sa Valdezom i Trezeguetom u napadu, dok je Pep Guardiola podcijenio protivnika i na klupi ostavio Xavija, Pedra, Alvesa i Puyola. To mu se obilo o glavu. Nelson Valdez je u 26. minuti utišao Camp Nou, ali niko nije tada sumnjao u pobjedu Barce.

Međutim, u nastavku utakmice nije se moglo do preokreta. Guardiola je ubacio Alvesa, Xavija  i Pedra, ali to nije pomoglo. Nelson Valdez je u 58. minuti drugi put pogodio mrežu Victora Valdesa i donio veliku pobjedu Herculesu.

U drugoj utakmici je Valencia, teže od očekivanog, upisala pobjedu nad Racingom (1:0) i zasjela na čelo tabele sa šest bodova. Hedwiges Maduro je u 47. minuti postigao jedini pogodak na utakmici, ali pogodak zlata vrijedan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.