Valencia bez problema do četvrtfinala

Šišmiši sigurni

Valencia bez problema do četvrtfinala

Midhat Šljivak

Fudbaleri Valencie plasirali su se u četvrtfinale Europa lige nakon što su večeras odigrali neriješeno sa PSV-om u Eindhovenu 1:1.

Iako je PSV bio mnogo bolji rival tokom prvog poluvremena ove utakmice golova ipak nije bilo. Valencia je mirnom igrom sigurno čuvala prednost od dva gola stečenu u prvoj utakmici.

Sa druge strane svi pokušaji PSV-a u prvih 45 minuta nisu pronašli put do mreže golmana Šišmiša Diega Alvesa.

Na samom otvaranju drugog poluvremena gosti stižu do vodstva. Adil Rami je sjajno glavom pogodio u 47. minuti za ovjeru prolaska u četvrtfinale svog tima. Domaći fudbaleri uspjevaju stići do poravnanja, a gol za izjednačenje rezultata postiže švedski reprezentatuvac Ola Toivonen.

Rezultat se do kraja susreta nije mijenjao, pa Valencia sa ukupnih 5:3 ide u četvrtfinale Europa lige.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti