Valencia i Athletic slavili u gostima

Počela nova sezona Primere

Valencia i Athletic slavili u gostima

Večeras je počela nova sezona španske Primere , a u prve dvije utakmice pobjede su upisale gostujuće momčadi. Valencia je slavila u andaluzijskom obračunu protiv Malage, dok je Athletic Bilbao slavio kod Herculesa u Alicanteu.

Navijači Herculesa su 14 godina čekali na povratak svojih ljubimaca u elitni rang i konačno su dočekali, ali debitantski nastup u povratničkoj sezoni neće pamtiti po dobrome. Fernando Llorente je u 46. minuti postigao prvi pogodak u novoj sezoni i donio tri gostujuća boda Athletic Bilbaou (1:0).

Druga utakmica između Malage i Valencije na La Rosaledi bila je mnogo bolja. Valencia je odigrala odličnu utakmicu i sa 3:1 savladala pokrajinskog rivala. Aritz Aduriz je u debitanstkom nastupu u dresu Valencije u 9. minuti pogodio za 1:0, da bi u 44. minuti najskuplje pojačanje Malage u historiji Sebastian Fernandez poravnao na 1:1.

U drugom poluvremenu je stvari u svoje ruke preuzeo Joaquin Sanchez i sa dva gola u 70. i 74. minuti donio veliku pobjedu Valenciji. U posljednjoj trećoj utakmici večeras Sevilla gostuje kod Levantea, dok su ostali mečevi na rasporedu sutra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.