Valencia i Young za tri boda Uniteda u Blackburnu

Premiership

Valencia i Young za tri boda Uniteda u Blackburnu

Midhat Šljivak

Posljednji susret 31. kola engleskog Premiershipa odigrali su na Ewood Parku Blackburn i Manchester United, a na kraju su gosti iz Manchestera upisali tri boda golovima u posljednjih deset minuta. Završilo je 2:0.

United je odlično otvorio susret i prvi su zaprijetili preko Javier Hermandeza u šestoj minuti susreta. Isti igrač je imao najbolju priliku prvog poluvremena kada je u 11. minuti zatresao stativu gola Blackburna.

Prvi šut u okvir gola Blackburn je uputio u 18. minuti kada pokušaj Davida Holiett, no De Gea je bez problema odbranio. Crveni đavoli su u potpunosti dominirali prvim poluvremenom, no na njihovu žalost nisu imali konkretnu završnicu.

Lijepu priliku za postizanje gola imao je nakon pola sata igre Johnny Evans, no njegov dobar šut odbranio je Paul Robinson. Blackburn je u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena mogao u dva navrata doći do vodstva. Prvo je odlično šutirao Marcus Olsson, De Gea je fantastično odbranio, da bi golman Uniteda nekoliko sekundi potom još jednom brilijantno regovao nakon šuta glavom Granta Hanleyja.

Drugo poluvrijeme je donijelomnogo izjednačeniju igru. Prvu priliku je propustio Scott Dann, no šutirao je neprecizno, da bi potpom na drugoj strani uzvratio Wayne Rooney.

Pokušali su potom za Blackburn Yakubu i Morten Gamst Pedersen, no mreže su ostale netaknute. Ferdinand je u 78. minuti spasio mrežu Uniteda izbaciviši loptu ispred Yakubua.

Ipak, u 81. minuti United stiže do gola. Antonio Valencia je fantastičnim udarcem savladao Robinsona za vodstvo izabrnika Sir ALexa Fergusona od 1:0.

Nepunih četiriminuta kasnije United je potvrdio pobjedu. Valencia je na vrhu šesnaesterca pronašao Ashleya Younga koji još jednim fantastičnim golom pogađa za pobjedu Crvenih đavola.

Do kraja susreta izmjene rezultata nije bilo, te je sa ova tri boda Manchester United na korak od nove titule prvaka Engleske.


szólj hozzá: c[0-1c,[Matchhighlight.com]
szólj hozzá: c[0-2c,[Matchhighlight.com]

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti