Valencia ispustila dva gola prednosti

Primera, 27. kolo

Valencia ispustila dva gola prednosti

Edmir Škorić

U trećoj utakmici nedjeljnog programa 27. kola španske Primere bodove su na Mestalli u Valenciji podijelili istoimeni domaćin i Mallorca.

Valencia je drugu utakmicu zaredom ostala bez tri boda pred svojim navijačima. Najprije su poraženi od Seville s 1:2, a danas su, unatoč 2:0 vodstvu, remizirali s Mallorcom (2:2).

Činilo se da Šišmiši neće imati problema u ovoj utakmici nakon 45 minuta. Alberto Costa je u 23. pogodio za 1:0, a Aduriz tri minute prije odlaska na odmor povisio prednost na 2:0.

Mallorcu u igru vraća Nsue u 57. minuti, a devet minuta kasnije je Victor pogodio za, ispostavilo se, konačnih 2:2. Još su domaći navijači u finišu morali strepiti da ne ostanu bez ijednog boda. Costa je u 85. dobio izravan crveni karton.

Valencia ima 44 boda i još uvijek je čvrsto na trećoj poziciji iza Reala i Barcelone, a Mallorci je ovaj bod pomogao da pretekne Betis i sada je 13-plasirana.

Primera, 27. kolo:

Valencia - Mallorca 2:2 (Costa 23, Aduriz 42/ Nsue 57, Victor 66)


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.