Valencia nije imala problema sa Levanteom

Kup Kralja

Valencia nije imala problema sa Levanteom

Valencia je ostvarila dobar rezultat na Mestalli protiv Levantea u okviru prve utakmice četvrtine finala Kupa Kralja, a tim Unaia Emeryja sa 4:1.

Tim sa Mestalle nije imao većih problema, takom cijelog susreta je dominirao, te sa ovom pobjedom dosta su blizu plasmana u polufinale.

Jonas je u 24. minuti nakon asistencije Pabla Hernandeza doveo Valenciju u vodstvo. Sedam minuta kasnije Roberto Soldado sa svega nekolika metra neometan udvostručio prednost domaćih.

Nije trebalo dosta Levanteu da se vrati u igru. Arouna Kone je u 37. minuti smanjio rezultat na 2:1, ali pred sami kraj prvog poluvremena Pablo Piatti pogađa za 3:1.

U drugom dijelu utakmice prilike je uglavnom stvarala Valencija. Victor Ruiz je u 81. minuti mogao povećati prednost domaćih, ali ga je u tome spriječila stativa. Četvrti gol za Valenciju postigao je Tino Costa u samom finišu utakmice.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.