Valencia potpisao za United

Viceprvak Evrope doveo pojačanje

Valencia potpisao za United

Edmir Škorić

Znalo se da će Antonio Valencia Wigan zamijeniti Manchester Unitedom, a večeras su sa "Teatra snova" potvrdili transfer kojim će 23-godišnjak "vragovima" biti odan naredne četiri godine.

Valencia je prvo pravo pojačanje momčadi sa Old Trafforda. Iako se dugo najavljuje dolazak Ekvadorca u Manchester, tek večeras je sklopljen četverogodišnji ugovor.

Manchester je Wiganu isplatio 20 miliona eura, što je vjerovatno mali komad novca zarađenog od Ronaldovog transfera.

"Dolazak u Manchester je za mene san. Uživao sam za vrijeme igranja u Wiganu, ali sam ipak oduševljen što imam priliku za najveće izazove u ovom klubu. Igrati pred 76 hiljada obožavatelja pored igrača kao što su Rooney, Rio Ferdinand i Giggs biće nevjerovatno iskustvo. Ne mogu dočekati da počnemo", izjavio je Ekvadorac.

Trener Sir Alex Ferguson tvrdi da je siguran kako će igračeve karakteristike napraviti veliki doprinos njegovom timu.

Bivši igrač Wigana je 34 puta nastupio za Ekvador, postigao je i četiri gola.

 

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.