Valencia potvrdila susret sa Barcelonom
Slavlje igrača Valencije nakon postignutog gola

Ponovo savladan gradski rival Levante

Valencia potvrdila susret sa Barcelonom

Valencia je u uzvratnom susretu četvrtine finala španskog Kupa Kralja savladala gradskog rivala Levante sa 3:0 na gostovanju, te se tako ukupnim rezultatom 7:1 plasirali u polufinale gdje će se sastati sa Barcelonom.

Levante je prvi zaprijetio na utakmici, ali udarac Sergija Ballesteros izblokirala je odbrana Valencije. Šišmiši su u 25. minuti došli do vodstva. Pablo Piatti je prošao po desnoj strani i uposlio Aritza Aduriza, kojem nije bilo teško pogoditi.

Samo pet minuta kasnije Juan Bernat je sjajno uposlio Piattija, koji je rutinski udvostručio prednost Valencije. Domaći su do kraja prvog poluvremena imali nekoliko prilika, ali rezultat, do odlaska na odmor, nije se mijenjao.

Levante je i u drugom dijelu utakmice prvi stvorio prilike, ali nije uspio zatresti mrežu Diega Alvesa. Oscar Serrano je u 72. minuti dobio drugi žuti karton i tako su domaći ostali sa igračem manje. Pablo Piatti je u 85. minuti postigao svoj drugi gol i tako postavio konačan rezultat ovog susreta.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.